<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1541085089316039&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Deel je expertise

Hoe kom jij aan voldoende, goed opgeleide medewerkers? Geef een gastles of bedrijfsbezoek en ontdek het talent van morgen.

Jij vertelt hoe het is om te werken in de metaalsector. Inspireer en enthousiasmeer leerlingen voor dit mooie vak door te vertellen over wat je maakt of waar je aan bijdraagt. Vind de samenwerking met het vmbo-onderwijs via Gastlessen, zó geregeld.

Hoe werkt het?

Gastlessen, zó geregeld maakt het voor bedrijven makkelijk om in contact te komen met het vmbo en een gastles of andere activiteit te organiseren. Je geeft als mkb-metaal bedrijf aan welke activiteiten je biedt, hoe vaak en wanneer. Een profiel is binnen een paar minuten gemaakt. Als jouw aanbod aansluit bij de wens van een school, dan is de match zo gemaakt.

Je bent aangemeld, en dan?

Je ontvangt een activatielink en vult op je profielpagina de bedrijfsgegevens in. Zoals je adresgegevens en aanbod, zodat jouw bedrijf (na invullen) zichtbaar wordt voor de scholen.

Hoe completer je profiel, hoe beter een aanvraag van een school matcht met jouw aanbod. Dit kan je altijd aanvullen en wijzigen. De school doet een aanvraag en samen werken jullie aan een goede inhoud van de activiteit. Uiteraard word je daarin ondersteund!

Extra ondersteuning

Wil je graag een gastles geven, maar weet je nog niet precies hoe je een groep jongeren enthousiasmeert? Volg dan de training ‘Het geheim van een goede gastles’. Je krijgt handvatten en inspiratie voor succesvolle gastlessen. Tijdens de interactieve training krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Wie zijn deze leerlingen en hoe krijg je hen enthousiast?
  • Hoe ga je om met een groep leerlingen?
  • Hoe geef je een gastles of bedrijfsbezoek vorm en welke inhoud vertel je?

Ja, ik meld me aan

Tips voor activiteiten

Een gastles duurt meestal 1 lesuur (50 minuten). Meer informatie over het geven van een gastles vind je op deze pagina.

Ook geven we tips voor snuffelstages en opdrachten voor leerlingen. Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van andere bedrijven? Die bekijk je hier.

Gastlessen, zó geregeld is een initiatief van Jet-Net & TechNet. De organisatie heeft als doel jongeren te enthousiasmeren voor techniek.
Deze pagina is voor de leden van de Koninklijke MetaalUnie gemaakt.