<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1541085089316039&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vakkanjer-coach worden? Is zó geregeld!

 

Wil jouw bedrijf een band opbouwen met jeugdig technisch talent in de regio? Lees hieronder meer hoe het werkt en de veel gestelde vragen!

En meld je dan vandaag nog aan voor samenwerking met basisscholen en vmbo scholen in de buurt en word coach bij Vakkanjers. 

Met Jet-Net & TechNet Loket is het heel eenvoudig om vraag en aanbod van scholen en bedrijven te matchen. Bovendien kunnen scholen en bedrijven binnen de online dienst gemakkelijk met elkaar communiceren om de samenwerking tot een succes te maken. 

Rol bedrijf bij Vakkanjers
Bedrijven helpen en inspireren bij Vakkanjers door het coachen van leerlingen. Door ze te  begeleiden bij vragen als: ‘Hoe houd je de opdrachtgever tevreden? Hoe zouden wij dit als bedrijf aanpakken?’. Bedrijven uit de regio voorzien de deelnemers van bruikbaar advies, wat leerzaam is én een nuttige kennismaking met de praktijk. Ze geven feedback op hun ideeën en ontwerpen en helpen bij het uitwerken van hun idee.

Vakkanjer Coach
Als bedrijf neem je actief deel aan Vakkanjers als coach van een team. De coach geeft feedback  op het idee of ontwerp en kan het team ook verder helpen. Bijvoorbeeld door gereedschappen of materialen te sponsoren. Het uiteindelijke doel is dat de teams het maximale uit zichzelf halen en een zo goed mogelijk eindproduct opleveren.

Wil je meer over Vakkanjers weten, kijk dan op de site of lees deze folder.

Hoe werkt het?

  1. Maak een account aan. Of log in op je bestaande account.
  2. Geef binnen je account aan of Vakkanjer-coach wilt worden door de het aanbod te beschrijven onder Aanbod van activiteiten in de rechterkolom. 
  3. Je kan binnen je account ook aangeven of je ook andere activiteiten met scholen en leerlingen kan en wilt bieden.   
  4. Je bent nu zichtbaar voor scholen in jouw buurt die op zoek zijn naar een Vakkanjer-coach of andere soorten van samenwerking.  
  5. Zijn er scholen in jouw buurt die interesse hebben in samenwerking, dan nemen ze contact met je op via de site. Natuurlijk kun je zelf ook altijd contact opnemen met scholen in jouw buurt, om samenwerking pro-actief met jouw bedrijf aan te bieden! Dit doe je vanuit je account.
  6. Veel plezier!

 

FAQ

Hoeveel tijd kost het me om Vakkanjer-coach te zijn? Dat is net wat je zelf afspreekt met de docent en de teams. Onze ervaring leert dat je al met zo’n 6 tot 8 uren een goede bijdrage kunt leveren.

Voor wie is Vakkanjers bedoeld? Vakkanjers is bedoeld voor leerlingen vanaf groep 7 t/m het laatste jaar van het vmbo. Verdeeld over 4 challenges.

 Hoe kan een bedrijf hieraan bijdragen? Bedrijven helpen en inspireren door het coachen van leerlingen. Door de rol als coach aan te nemen en hen te begeleiden, feedback te geven op hun ideeën en hun ontwerpen en het uitwerken van die ideeën.

Komen de leerlingen ook in het bedrijf? Dat is zeker mogelijk. De rol als coach bij Vakkanjers kan gemakkelijk gecombineerd worden met een bedrijfsbezoek. Jet-Net & TechNet kan je helpen om zo’n bezoek te organiseren zodat scholieren met hun eigen ogen kunnen zien hoe uitdagend de wereld van techniek is.

Ik heb me aangemeld, en dan?

Nadat een docent jou benadert op Jet-Net & TechNet Loket, ontvang je een mail en kan je met de docent en eventueel de leerlingen gaan afstemmen. Zodra de afspraken zijn gemaakt en je gaat beginnen met coachen, krijg je inlog op de Vakkanjers digitale omgeving. Hier kan je alle ideeën van jouw  team(s) inzien. Je gaat feedback geven, wat in rondes is ingericht.

Hoe ziet zo’n feedbackronde eruit?
Als bedrijf zijn er drie mogelijkheden:
• Je kunt ervoor kiezen om de feedback online te geven
• Je kunt de teams uitnodigen naar je bedrijf te komen om een kijkje te nemen en daar hun ideeën te presenteren, alwaar er feedback gegeven kan worden
• Of je kunt op de school een presentatieronde bijwonen waar je ter plekke feedback kunt geven
Afspraken hierover kan je samen met de docent/school maken.

Meld je aan en word Vakkanjer-coach! Wil je meer over Vakkanjers weten, kijk dan op de site of lees deze folder.