Voor bedrijven

Laat jongeren kennismaken met de wereld van techniek

Het is leuk én noodzakelijk om kennis en ervaring te delen met jongeren in het voortgezet onderwijs. Op het Jet-Net & TechNet Loket kun je gastlessen, bedrijfsbezoeken, snuffelstages of opdrachten bieden aan scholen in jouw regio.

Laat jongeren ervaren wat techniek is

Een gastles geven in een klas of op jouw eigen locatie is leuk én waardevol. Het laat jongeren ontdekken en ervaren wat techniek is en wat ze ermee kunnen doen. Zo kunnen jongeren een positief en concreet beeld krijgen van de wereld van techniek en technologie. En je kunt mogelijk toekomstige stagiairs of werknemers enthousiasmeren voor de technische werkpraktijk.

Hoe werkt het Jet-Net & TechNet Loket? Lees hier meer.

De voordelen op een rij

  • Jongeren enthousiasmeren voor techniek en technologie
  • Makkelijk in contact met toekomstige stagiairs
  • In een paar minuten een profiel aangemaakt
  • Jij bepaalt hoeveel activiteiten je biedt en wanneer
  • Kosteloze training
  • Tips en hulpmiddelen

 

Tips: Hoe spreek je jongeren aan?

Weten hoe je kunt inspelen op de interesses en drijfveren van jongeren en op hun onderwijsniveau is belangrijk om je boodschap goed over te brengen. Ontdek hier hoe dat werkt en bekijk alle tips.

 

Lees meer

 

Tips voor een snuffelstage

Hoe kan je leerlingen een zinvolle en inspirerende snuffelstage laten lopen? We hebben een paar korte tips. Binnenkort meer!

Lees meer

Tips voor het geven van een gastles

Om een aansprekende gastles te geven, is goede afstemming met de school belangrijk. Met tips, voorbeelden van een draaiboek, inspiratie voor werkvormen en ideeën voor voorbereiding van de leerlingen ga je goed van start. En vergeet niet te kijken naar de filmpjes.

Lees meer

 

Tips voor een opdracht

Wil jij als bedrijf leerlingen begeleiden bij levensechte opdrachten en uitdagingen? We helpen je op weg.

Lees meer

Tips voor een goed bedrijfsbezoek

Om een bedrijfsbezoek te geven, is goede afstemming met de school belangrijk. We geven je tips en voorbeelden van een draaiboek, inspiratie voor werkvormen en ideeën voor voorbereiding van de leerlingen. Bekijk alle tips én video om je goed voor te bereiden.

Lees meer

 

Aanpak van bedrijven 'Uit eigen praktijk'

Heeft jouw bedrijf ervaring met leerlingen die anderen kunnen inspireren? Dan dagen we je uit om jouw aanpak met ons te delen. Mail naar info@jet-netloket.nl

Op de hoogte blijven?

Wil je nieuws, tips en ervaringsverhalen ontvangen over, onder andere, gastlessen en bedrijfsbezoeken? Schrijf je dan in voor de Nieuwsbrief Jet-Net & TechnetZo blijf je op de hoogte. 

Inschrijven Nieuwsbrief

Download een white paper

Wil je meer weten over het geven van een gastles of een bedrijfsbezoek? Download hier een white paper met alle tips voor een succesvolle activiteit.

Overtuigd van het Jet-Net & TechNet Loket?

Meld je makkelijk aan. Zo kom je met scholen uit jouw regio in contact en kan je jouw aanbod laten zien aan scholen. Gastlessen, bedrijfsbezoeken, opdrachten voor leerlingen, korte stages én een eventuele rol als coach voor Vakkanjer scholen zijn makkelijk te regelen vanuit jouw account.  

 

 Ja, ik meld me aan