Voor bedrijven

Laat jongeren kennismaken met de wereld van techniek

Het is leuk én noodzakelijk om kennis en ervaring te delen met jongeren in het voortgezet onderwijs. Het laat jongeren ontdekken en ervaren wat techniek is en wat ze ermee kunnen doen. Het geeft jouw bedrijf de kans om mogelijk toekomstige stagiairs of werknemers te enthousiasmeren voor de technische werkpraktijk! Op het Jet-Net & TechNet Loket kun je gastlessen, bedrijfsbezoeken, snuffelstages of opdrachten bieden aan scholen in jouw regio.

Zó makkelijk werkt het Jet-Net & TechNet Loket!

Een (online) gastles geven of een bedrijfsbezoek organiseren is leuk, waardevol en zó geregeld! Van zoeken en aanvragen tot afronden en evalueren: het gaat heel makkelijk! Lees hieronder hoe je stap voor stap een gastles, bedrijfsbezoek, snuffelstage of opdracht aanbiedt.

Maak een account aan

Stap 1: Zoeken en aanvragen

Scholen zoeken en benaderen bedrijven en doen een aanvraag. Maar ook bedrijven kunnen met scholen in de omgeving direct contact opnemen. Via een aanvraagformulier geven scholen aan wat ze van een bedrijf wensen en wat hun doel is voor een activiteit.

Stap 3: Voorbereiden met elkaar

Om de activiteit succesvol te laten zijn, is de voorbereiding erg belangrijk. Doe dat vooral samen met de docent.

Stap 2: It's a match!

Wanneer je als bedrjif kan voldoen aan de vraag van de school en een datum en tijd zijn afgesproken, dan heb je een match! Nu kan je gaan afstemmen met elkaar. Zodra de activiteit gepland is, krijg je een mail met handige tips voor de voorbereiding.

Stap 4: Activiteit opstarten en uitvoeren

Veel plezier met de uitvoering van de gastles, het bedrijfsbezoek, de snuffelstage of de opdracht!

Overtuigd van het Jet-Net & TechNet Loket?

Door het aanmaken van een profiel kom je met scholen uit jouw regio in contact en kan je jouw aanbod laten zien. Gastlessen, bedrijfsbezoeken, opdrachten voor leerlingen, korte stages én een eventuele rol als coach voor scholen die meedoen aan het Vakkanjers programma zijn makkelijk te regelen vanuit jouw account.  

 Maak een account

Op zoek naar tips en voorbeelden?

Ben je op zoek naar tips, checklists, voorbeelden en ervaringsverhalen over het organiseren van gastlessen en bedrijfsbezoeken? Neem dan een kijkje in de kennisbank van Jet-Net & TechNet.

Bekijk de kennisbank van Jet-Net & TechNet