Dit schooljaar zijn weer duizenden leerlingen in het voortgezet onderwijs aan het ontdekken wat ze leuk vinden en wat bij ze past. Om zo een weloverwogen keuze te maken voor hun vervolgopleiding. Geef IT door brengt de kennis uit de praktijk naar middelbare scholen en laat jongeren kennis maken met digitale geletterdheid en de beroepsmogelijkheden die er zijn in de ICT-sector.

Materialen Geef IT Door voor professionals

Geef IT Door leert jongeren kennismaken met IT door professionals hun ervaringen te laten vertellen. Onderstaande materialen zijn ontwikkeld om professionals te helpen bij het geven van verschillende gastlessen. Daarnaast is er een communicatietoolkit ontwikkeld om je netwerk te laten zien dat je meedoet aan Geef IT Door.

Basispresentatie bij het geven van een gastles
Deze geeft je een basis om vanuit verder te werken en bevat elementen waar je gebruik van kunt maken om een gastles te geven.

Toolkit Geef IT Door - special Programmeren
Dit  biedt je achtergrondinformatie, tips en een tweetal online lesprogramma’s waar je gebruik van kunt maken tijdens de gastles over programmeren.

Basispresentatie bij het geven een gastles over Cyber security
Deze geeft je een basis om vanuit verder te werken en bevat elementen waar je gebruik van kunt maken om een gastles over Cyber security te geven.

Communicatietoolkit
Door te gebruiken kun je heel eenvoudig aan je netwerk laten zien dat je meedoet aan Geef IT Door. Deze toolkit biedt je houvast bij de communicatie die je rondom de gastles kunt inzetten en kan als handleiding worden gebruikt met praktische voorbeelden en tips.