Lesmateriaal voor docenten en decanen

Het koppelen van de inhoud aan de praktijk geeft leerlingen direct een ervaring die bij blijft! Koppel jouw vak aan lesmateriaal of zet je LOB in op een thema. 

Een gastles in de klas

Met het lesmateriaal van Jet-Net & TechNet loket kan je heel makkelijk jouw technische of bèta vak koppelen aan een gastles. Of je richt een LOB activiteit erop in. Samen met een bedrijf en de leerlingen ga je direct met een thema aan de slag. De lessen zijn als volgt opgebouwd:

  • Les 1: kennismaken met het thema, vanuit jouw vakinhoud of vanuit LOB.
  • Les 2: beroepsbeoefenaar in de klas.
  • Les 3: presentatie en reflectie.

De leerlingen presenteren in de laatste les hoe ze het thema, bijvoorbeeld, in hun dagelijkse leven kunnen inpassen. Zo gaat jouw vak écht leven bij de leerlingen. En geeft het leerlingen een reëel beeld van werken in de techniek.

Bekijk de lesmaterialen voor het thema Aardgasvrij bouwen en wonen!

Videogastlessen

Bedrijfspraktijk in de klas met één druk op de knop!

Wil jij in de onderbouw vmbo aan de slag met thema-lesbrieven over ‘duurzaamheid’ en ‘energietransitie’, samen met de bijbehorende interactieve videogastlessen? Kijk dan op deze pagina voor de mogelijkheden.

Binnenkort komt ook de thema-lesbrief en interactieve videogastles over 'mobiliteit' beschikbaar. Alle lesbrieven worden gemaakt in samenwerking met de brancheorganisaties van verschillende technische sectoren en het Platform PIE.