Aan de slag!

02 January 2018

Aan de slag!

Eind 2017 vroegen we uw mening over Gastlessen, zó geregeld. Uit de evaluatie blijkt dat netwerkuitbreiding en het makkelijk in contact komen met scholen de belangrijkste reden voor bedrijven is om gebruik te maken van Gastlessen, zó geregeld. “Je moet even doorhebben hoe het werkt en daarna is het heel waardevol en gemakkelijk”, zegt een deelnemer. Scholen vinden het een groot voordeel dat je op een efficiënte manier in contact komt met bedrijven, want je weet dat ze openstaan voor een gastles of bedrijfsbezoek. Gastlessen, zó geregeld krijgt tot nu toe een dikke 7. "Wij gaan er in 2018 een 8 van maken", zegt projectleider Imke van de Graaf. "Wij knokken voor nog beter en meer aanbod". 

De bedrijven staan met open armen op aanvragen van scholen te wachten. "Het initiatief is uitstekend, alleen nog geen reactie ontvangen", zegt een MKB'er. Dus scholen, maak hier gebruik van en doe een aanvraag voor een gastles of bedrijfsbezoek. Zo maak jij je les inspirerend en leuk voor leerlingen. En als bedrijf kunt u ook via de website contact zoeken met een school bij u in de buurt. 

Meer aanbod

Voor een deel van de scholen is het aanbod in de regio nog te laag. Hier gaan we komend jaar hard mee aan de slag. Houd de website in de gaten en check af en toe uw postcode. Weet u geschikte technische bedrijven in uw regio? Laat het ons weten via info@gastlessenzogeregeld.nu en wij gaan er achteraan!

Tips en hulpmiddelen

Heeft u een match? School en bedrijf ontvangen allebei tips en hulpmiddelen. De decanen, LOB coördinatoren en techniekdocenten geven daarvoor gemiddeld een 8 en bedrijven een ruime 7. Een HR-functionaris zegt: "De tips zijn erg handig en waren zelfs cruciaal bij de uitvoering". Je kunt de tips ook vooraf al bekijken op de website.