Dutch Technology Week: volop tech-activiteiten door heel Nederland!

07 May 2019

Dutch Technology Week: volop tech-activiteiten door heel Nederland!

Van 20 tot 25 mei 2019 vond de achtste editie van de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Een week gevuld met technologie door heel Nederland voor jong en oud. 

Tijdens de DTW kan iedereen zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Technologie helpt de wereld

De DTW wil iedereen laten ontdekken hoe technologie het dagelijkse leven beter kan maken. Door technologie te leren gebruiken en er slim mee om te gaan kun je zelfs levens redden en de wereld veranderen. Daarom is de hightech industrie een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Bekijk de video om te ontdekken wat technologie nu al doet en wat het in de toekomst kan betekenen.

Je hebt nu gezien wat technologie allemaal al kan en in de toekomst kan gaan betekenen. Tijdens de DTW kan je het ook zelf ervaren! Bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken al maanden samen aan een week vol met technologische verrassingen voor jong en oud. Een kleine greep uit de activiteiten vind je hieronder. Het volledige programma vind je hier


Young Talent Tour in Tilburg, Heusden en Waalwijk

Derde- en vierdejaarsleerlingen uit het voortgezet onderwijs gaan met de Young Talent Tour op bezoek bij tech-bedrijven in Tilburg, Heusden en Waalwijk. Ze krijgen een exclusief kijkje achter de schermen en ervaren hoe divers techniek in verschillende bedrijven ingezet wordt. De bezochte bedrijven zijn onder andere aardappelverwerkers Agristo Nederland, Hoppenbrouwers Techniek, Dataplace brabant en T&T RVS Service. Na het bedrijfsbezoek gaan de leerlingen naar Night of the Nerds.


Night of the Nerds in Eindhoven

Night of the Nerds is hét event waar gepassioneerde techneuten de allernieuwste ontwikkelingen in de wereld van innovatie, techniek en creativiteit tonen. Ruim 5.000 bezoekers komen op dinsdag 21 mei 2019 af op het bomvolle programma met bijna 100 activiteiten in het klokgebouw in Eindhoven. Bezoek diverse techtalks, bouw je eigen humanoid robotvinger, programmeer jouw eigen 3D-game en ervaar digitaal stalken. Wil je met jouw leerlingen deelnemen? Night of the Nerds is gratis voor groepen uit het voortgezet onderwijs en MBO. 


Makers festival Twente

Tijdens het Makers Festival Twente tijdens de DTW zijn de schijnwerpers gericht op de ‘makers’, de maakindustrie en innovatie. Uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars en andere makers laten zien wat ze maken en delen dit met de bezoekers van het festival. Daarnaast kun je als bezoeker zelf aan de slag en leren hoe je een maker kunt worden! Je bent op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 van harte welkom op het Roombeek Cultuurpark in Enschede.


Film Hidden Figures

Met je klas gratis naar de film Hidden Figures tijdens de DTW! De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse wetenschapsters Katherine Johnson en haar twee collega’s Dorothy Vaughan en Mary Jackson. De film gaat over gelijkheid tussen mannen en vrouwen, anti-discriminatie, diversiteit en vrouwen in het STEAM-field. Van 20 tot 24 mei kun je met je klas naar de voorstelling van 9.15 of 12.30 uur. De film draait in alle 21 Pathé bioscopen. Na elke voorstelling is er aansluitend een paneldiscussie die begeleidt wordt door een vrouwelijk technische professional van een bedrijf uit de regio. 


Game on regio Breda

Techniek zien, doen en ervaren. Dat is het idee achter de techniekmanifestatie Game On regio Breda die dit jaar op 20 en 21 mei 2019 wordt georganiseerd. Tijdens deze twee dagen zijn leerlingen van het voortgezet onderwijs (klas 1 en/of 2 vmbo, havo en vwo) in de regio Breda uitgenodigd. Game On regio Breda brengt scholieren en bedrijven bij elkaar. In groepjes bezoeken de jongeren de verschillende techniekpleinen. Interactie en doen staan voorop. Ze worden begeleid door studenten van verschillende ROC's. Samen met de medewerkers van onze lidbedrijven volgen de leerlingen een interactief programma. Maken, bouwen, testen of onderzoeken, alles is mogelijk. Helaas is aanmelden niet meer mogelijk. 

 
Gastlessen door heel Nederland

Wil je kennismaken met een technisch bedrijf bij jou in de regio? Maak hier een profiel aan en vraag een gastles aan. Zó ontdek je wat er achter de deuren van een technisch bedrijf gebeurd en kun je een gastspreker het hemd van het lijf vragen.