Enexis Netbeheer interesseert jongeren actief voor de energiesector

22 April 2021

Enexis Netbeheer interesseert jongeren actief voor de energiesector

Als een van de netbeheerders in Nederland merkt Enexis dat het lastig is om steeds weer nieuwe technici te werven. Daarom investeren ze graag in leerplaatsen, stages of ‘een dagje meelopen’ met een van de collega’s.

“Jongeren zien pas echt wat een elektrotechnicus of monteur gas doet, als ze een dagje meelopen, bijvoorbeeld tijdens een snuffelstage” zegt Rico Schellekens, Projectleider Opleidingen Regio Zuidwest bij Enexis. “We hebben een samenwerking met het Koning Willem I College (KW1C) in Den Bosch waarbij we elk jaar tientallen jongeren klaarstomen voor een toekomst in de energiesector. Dit zogenoemde ’16/17-jarigen project’ van de Enexis Groep betekent twee dagen op school, een dag op pad met een monteur en een dag praktijkonderwijs bij Enexis in Rosmalen. De vijfde dag werken ze dan thuis aan verslagen en zo” vervolgt Schellekens.

Enexis Netbeheer is een van de vele technische bedrijven die dankbaar gebruikmaken van Jet-Net & TechNet Loket om tot samenwerkingen te komen met het onderwijs. Ze inspireren graag kinderen en jongeren in primair- en voortgezet onderwijs voor een toekomst in de energiesector door het aanbieden van gastlessen, bedrijfsbezoeken en dus snuffelstages. “Net als veel andere bedrijven vissen we in dezelfde vijver als het om technici gaat, dus stellen we ons graag actief op. Het Loket helpt ons daarbij. We zien vooral de laatste tijd dat dit zijn vruchten afwerpt”.

 

Zelf toekomstige medewerkers inspireren met een snuffelstage?

Door leerlingen echt kennis te laten maken met de beroepspraktijk, inspireer je ze én trek je potentiële nieuwe medewerkers aan.

Laat daarom enkele scholieren nog voor de zomer een snuffelstage lopen bij jouw bedrijf! Jet-Net & TechNet Loket geeft je de mogelijkheid jouw aanbod te laten zien aan scholen en dus leerlingen in de buurt. Dus geef jezelf én de volgende generatie een kans en zet je aanbod op scherp! Bekijk hieronder de uitleg: zo gemakkelijk is het! (En heb je nog geen profiel aangemaakt? Doe dat dan eerst even. Het is in 2-3 minuten geregeld.)

Klik hier voor de uitleg