Hoe je binnen STO slim en overzichtelijk samenwerkt met bedrijven

05 March 2020

Hoe je binnen STO slim en overzichtelijk samenwerkt met bedrijven

De samenwerking met bedrijven vormt een belangrijk onderdeel van alle goedgekeurde regioplannen binnen Sterk Techniekonderwijs (STO). Nu de uitvoering nog. Met Gastlessen, zó geregeld krijgen docenten en werkgroepen handvatten om eenvoudig kwalitatief hoogwaardige gastlessen en bedrijfsbezoeken te organiseren. En houd je tegelijkertijd overzicht.

Gastlessen, zó geregeld is een laagdrempelige en gebruiksvriendelijke online dienst die scholen in het voortgezet onderwijs en technische bedrijven bij elkaar brengt. En vervolgens ondersteunt – onder meer met tips, tools en checklists - bij de voorbereiding en organisatie van samenwerkingsactiviteiten zoals gastlessen, bedrijfsbezoeken, opdrachten en snuffelstages. Hiervan kunnen de vmbo-scholen in jouw STO-regio en jouw partners ook profiteren.

Zicht op de status van alle activiteiten

Een belangrijk voordeel van Gastlessen, zó geregeld bij de uitvoering van de STO-regioplannen is dat alle stappen voor een activiteit, van de aanvraag tot de voorbereiding en de afrondende evaluatie via de online dienst worden bijgehouden. Een coördinator in de regio heeft op die manier altijd overzicht over de status van alle activiteiten tussen de scholen en bedrijven. Wat Gastlessen, zó geregeld nog aantrekkelijker maakt als hulpmiddel bij de uitvoering van uw STO-regioplannen, is dat de statusoverzichten op het platform snel en makkelijk te exporteren zijn naar Excel en zo te gebruiken zijn voor de eigen administratie en eventueel de verantwoording.

Jouw regio op Gastlessen, zó geregeld?

Ook dát is zo geregeld.

Stuur hiervoor een mail naar info@gastlessenzogeregeld.nl en wij helpen met het aanmelden en instellen van jouw samenwerkingsverband. Zo kun je meteen aan de slag.