Inspiratie voor onderwijs op afstand

24 March 2020

Inspiratie voor onderwijs op afstand

Nu alle scholen gesloten zijn, werken mensen in het onderwijs er hard aan om leerlingen en studenten toch hun lessen te laten volgen. We leven met jullie mee. Er wordt met man en macht gewerkt om leerlingen geen achterstand te laten oplopen, dáár ligt nu vanzelfsprekend de prioriteit.

In dit artikel hebben we een paar opties benoemd waarmee je op afstand aan de slag kan met wetenschap- en techniekonderwijs zodra je wat meer tijd hebt. Zo kun je inspiratie opdoen voor je lessen, die hopelijk snel weer opgepakt kunnen worden.

NATIONALE AI CURSUS VOOR JONGEREN
Onze partner Geef IT Door is net gestart met het aanbieden van IT gerelateerde gastlessen voor leerlingen. Vanuit de zoekfunctie kan je het aanbod op Gastlessen, zó geregeld makkelijk vinden. Maar je kan je leerlingen ook verwijzen naar de Nationale AI Cursus! Deze was voor volwassenen al een succes en is nu ook voor jongeren toegankelijk. En mét certificaat wanneer je de cursus doorlopen hebt!

INSPIRATIELES 7 WERELDEN VAN TECHNIEK
Met de interactieve ‘inspiratieles 7 werelden van techniek’ ontdekken leerlingen uit de onderbouw van het vmbo en de havo dat techniek overal is. In één lesuur met filmpjes, interactieve opdrachten en 7x een mini-quiz komen leerlingen erachter wat de mogelijkheden per wereld zijn. Leerlingen kunnen de les ook zelf thuis doorlopen. Ga naar de Inspiratieles 7 Werelden

VIDEO’S OVER DE 7 WERELDEN VAN TECHNIEK
Benieuwd hoe de 7 werelden van techniek eruit zien? In deze video’s vertellen Naz, Jesse, Joep, Mike, Mylène, Eldin en Peter in welke wereld zij werken en hoe hun baan eruit zien. Zeven inspirerende verhalen die laten zien dat techniek breder is dan je denkt! Bekijk hier de playlist.