Voor Primair onderwijs

Meer techniek in de klas

Aan de slag met wetenschap & technologie op jouw school? Met een Inspiratieles of deelname aan Vakkanjer Junior maak je jouw leerlingen enthousiast en breng je de praktijk in de klas.

Inspiratieles met een techniekcoach

Wil je kennis over wetenschap & technologie de school in halen die kinderen niet uit boeken kunnen halen? Dan is een Inspiratieles echt iets voor jou. Een techniekcoach komt dan in de klas om samen met jou de les te geven. De techniekcoach zorgt voor inspiratie, praktijkkennis en een frisse inbreng. Bovendien krijg je inzicht in hoe onderzoekend en ontwerpend leren werkt en hoe je dit kunt aanpakken. Jij als leerkracht bent in de lead als het gaat om het didactische deel van de les. Je kunt kiezen uit 7 verschillende lessen over diverse W&T-onderwerpen, gebaseerd op de principes van Onderzoekend & Ontwerpend Leren. Er zijn lessen voor de onder-, midden- en bovenbouw.

Vakkanjer Junior

Doet jouw school dit jaar mee met Vakkanjer Junior? Gaat jouw groep 7 en/of 8 oplossingen voor de landelijke opdrachtgever Wereld Natuur Fonds (WWF) bedenken, waarmee mensen en dieren beter samen kunnen leven? Zorg dan dat je samenwerkt met een coachend bedrijf in jouw buurt. De Vakkanjer Coach helpt, steunt en inspireert de teams door feedback te geven op alle ideeën en ontwerpen.

Aanvragen van een coach is gemakkelijk. Maak hier een profiel aan als je dat nog niet hebt. Binnen je accountpagina kun je dan ‘Vakkanjer Junior coach aanvragen’ aanklikken. Wij zorgen er dan voor dat je aanvraag snel terechtkomt bij diverse bedrijven in jouw regio.

De geïnteresseerde bedrijven nemen dan contact met je op. Dit zie je terug in je account én je ontvangt mail om je op de hoogte te houden. Hierna kunnen jullie met elkaar de samenwerking  organiseren. Makkelijk toch?

Hoe werkt het?

Wil je een Inspiratieles aanvragen of meedoen met Vakkanjer Junior? Maak een account aan en krijg toegang tot de aanvraag opties voor de Inspiratieles én Vakkanjer Junior coaching!

Met het invullen van het aanvraagformulier vanuit je account, kan je makkelijk en snel coaches vinden die met jou en jouw leerlingen gaan samenwerken. Zodra je de aanvraag hebt verstuurd, nemen techniekcoaches zo snel mogelijk contact met je op over het plannen van de Inspiratieles. Of bedrijven laten je weten dat ze jouw klas als Vakkanjer Junior coach willen begeleiden.

Ik wil een account