Voor voortgezet onderwijs

Prikkel de nieuwsgierigheid
van jouw leerlingen

Jouw leerlingen laten kennismaken met de wereld van techniek en technologie?
Nodig eens een gastdocent uit of neem een kijkje bij een bedrijf in de buurt en zie het enthousiasme van de leerlingen groeien.

Praktijkgerichte invulling LOB

Je helpt jongeren zich te oriënteren op hun profiel- of studiekeuze. Wil je leerlingen laten ontdekken hoe breed techniek is en hoe de werkpraktijk eruit ziet? Gastlessen en bedrijfsbezoeken zijn onmisbaar bij de loopbaan- en beroepenoriëntatie van leerlingen. Zo maak je LOB praktijkgericht. Met het Jet-Net & TechNet Loket vind je makkelijk bedrijven in de buurt die aansluiten op de vragen van jouw leerlingen.

Manon van Scheppingen is decaan bij Scholengemeenschap Thamen in Uithoorn. Ze ziet gastlessen en bedrijfsbezoeken als een mooie aanvulling op het LOB-programma van de school. “Voor elk profiel streven wij ernaar een gastles en een bedrijfsbezoek te organiseren. Zo kunnen onze leerlingen proeven van de praktijk.”

Nieuw: gastles op video!

Nu gemakkelijker dan ooit een gastles in jouw klas, waarmee je je theoretische lesstof verrijkt en je leerlingen inspireert en motiveert. Want nu hebben wij enkele video-gastlessen beschikbaar, elk met een thematische lesbrief. Bijvoorbeeld over duurzaamheid. Hoe duurzaam produceert een metaalbedrijf dat onderdelen maakt voor vrachtwagens, melkrobots en verpakkingsmachines voor koekjes? Hoe wordt zuinig omgegaan met energie en grondstoffen? De bondige video geeft antwoorden en de bijpassende doe-opdrachten in de klas geven je leerlingen inzicht in de beroepspraktijk.  

Er zijn lesbrieven mét video-gastles beschikbaar over duurzaamheid, energietransitie en toekomst van mobiliteit. De serie wordt maandelijks uitgebreid. Bekijk en download ze hier snel en gemakkelijk! 

Zó makkelijk werkt het Jet-Net & TechNet Loket!

Van zoeken en aanvragen tot afronden en evalueren: het gaat heel makkelijk! Lees hier hoe je stap voor stap een gastles, bedrijfsbezoek, snuffelstage of opdracht opzet.

Doe je mee met Vakkanjers en zoek je een coach voor jouw leerlingen-team(s)? Vanuit je account is dat nu ook zó geregeld!

Techniek aansprekend maken voor alle leerlingen

Hoe maak je het brede en bruisende vakgebied van technologie in je klas interessant voor een grotere groep leerlingen? Als je weet hoe je kunt inspelen op de interesses en drijfveren van jouw leerlingen kan je techniek veel aansprekender maken. Ontdek hoe dat werkt en bekijk de tips. 

Lees meer

 

Tips voor een snuffelstage

Voor snuffelstages kan Jet-Net Loket helpen om bedrijven te vinden. Als school kan je zien welke bedrijven openstaan voor snuffelstages. Kijk hier voor tips hoe dit werkt.

Tips voor een geslaagde gastles en bedrijfsbezoek

Om ervoor te zorgen dat de activiteit slaagt en jouw leerlingen enthousiast worden voor techniek is een goede voorbereiding belangrijk. Lees de tips over de voorbereiding door jouw leerlingen, de praktische afstemming met het bedrijf en bekijk voorbeeldmails voor ouders.

Lees meer

 

Tips voor opdrachten

Voor opdrachten, zoals een profielwerkstuk of praktijkopdracht kan Jet-Net Loket jou als docent helpen om bedrijven te vinden die een opdracht kunnen geven. Zodat leerlingen met een casus of project met een technisch probleem aan de gang kunnen gaan. Kijk hier voor tips hoe dit werkt.

Vind bedrijven in jouw regio

Voer een geldige postcode in, zoals: 1234 AB of 1234AB

Op de hoogte blijven?

Wil je nieuws, tips en ervaringsverhalen ontvangen over, onder andere, gastlessen en bedrijfsbezoeken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief Jet-Net & Technet. Zo blijf je op de hoogte. 

Inschrijven Nieuwsbrief

Overtuigd van het Jet-Net & TechNet Loket?

Meld je makkelijk aan. Zo kan je met bedrijven in jouw omgeving gaan samenwerken. Zet een gastles of bedrijfsbezoek in óf regel een snuffelstage of opdracht met jouw leerling(en) bij een bedrijf. 

Ja, ik meld me aan