Voor voortgezet onderwijs

Prikkel de nieuwsgierigheid
van jouw leerlingen

Als docent of decaan help je jongeren zich te oriënteren op hun profiel- of studiekeuze. Wil je leerlingen laten ontdekken hoe breed techniek is en hoe de werkpraktijk eruit ziet? Met gastlessen en bedrijfsbezoeken maak je loopbaan -oriëntatie en -begeleiding (LOB) praktijkgericht. Met het Jet-Net & TechNet Loket vind je makkelijk bedrijven in de buurt die aansluiten op de vragen van jouw leerlingen.

Zó makkelijk werkt het Jet-Net & TechNet Loket!

Van zoeken en aanvragen tot afronden en evalueren: het gaat heel makkelijk! Lees hieronder hoe je stap voor stap een gastles, bedrijfsbezoek, snuffelstage of opdracht opzet. Doe je mee met Vakkanjers en zoek je een coach voor jouw leerlingen-team(s)? Vanuit je account is dat nu ook zó geregeld!

 Maak een account aan

Stap 1: Zoeken en aanvragen

Bedrijven zoeken, benaderen en aanvragen doen. Je kunt filteren op bedrijven in jouw regio of op  jouw vak. Zo komen direct passende resultaten naar voren. Vervolgens stuur je makkelijk vanuit het profiel van het bedrijf een aanvraag naar hen toe. Via het formulier geef je antwoord op een paar algemene vragen en geef je het leerdoel weer.

Stap 3: Voorbereiden met elkaar

Om de activiteit succesvol te laten zjin, is de voorbereiding erg belangrijk. Doe dat vooral samen met de leerlingen. Een voorbereidende opdracht zet de leerlingen aan het werk én is een hulpmiddel voor jou als docent.

Stap 2: It's a match!

Wanneer het bedrijf aan jouw vraag kan voldoen en een datum en tijd zijn afgesproken, dan heb je een match! In de bevestigingsmail ontvang je tips voor de voorbereiding.
Stap 4: Activiteit opstarten en uitvoeren

Veel plezier met de uitvoering van de gastles, het bedrijfsbezoek, de opdracht of de snuffelstage!

Vind bedrijven in jouw regio

Voer een geldige postcode in, zoals: 1234 AB of 1234AB

Overtuigd van het Jet-Net & TechNet Loket?

Door het aanmaken van een profiel kan je met bedrijven in jouw omgeving gaan samenwerken. Zet een gastles of bedrijfsbezoek in óf regel een snuffelstage of opdracht met jouw leerling(en) bij een bedrijf. 

Maak een account aan

Op zoek naar tips en voorbeelden?

Ben je op zoek naar tips, checklists, voorbeelden en ervaringsverhalen over het organiseren van gastlessen en bedrijfsbezoeken? Neem dan een kijkje in de kennisbank van Jet-Net & TechNet.

Bekijk de kennisbank van Jet-Net & TechNet