Tips voor een inspirerend bedrijfsbezoek

Tip 1. Stem goed af met de school

Om een aansprekend bedrijfsbezoek te kunnen organiseren, zijn er een paar dingen die je moet overleggen met de school. Wie heb je straks voor je? Wat is het doel van het bedrijfsbezoek? Let ook op praktische zaken. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je het bedrijfsbezoek op maat maken.Wil je zeker weten dat je alles hebt besproken? Met deze  mis je niks.

Tip 2. Maak een draaiboek

Hoe zorg je ervoor dat het bedrijfsbezoek inspirerend is? En dat de leerlingen ook echt iets opsteken? Wat gaan de leerlingen doen, zien en beleven? Een draaiboek maken helpt je hierbij. Download een  met tips of gebruik een . Nu ook voor primair onderwijs een en een .

Tip 3. Gebruik inspirerende werkvormen

Een bedrijfsbezoek wordt pas echt leuk met aansprekende werkvormen. Hiermee zorg je voor afwisseling en spreekt het bedrijfsbezoek jongeren echt aan. Bekijk  verschillende soorten werkvormen per leerstijl.

Tip 4. Laat leerlingen zich voorbereiden

Wist je dat een bedrijfsbezoek veel meer effect heeft als leerlingen zich hier op voorbereiden en er achteraf op terugblikken? Hiermee wordt het bedrijfsbezoek onderdeel van een groter geheel en krijgt het betekenis.
Download dit  hoe je dit kunt aanpakken.

 

Tip 5. Hoe presenteer je?

En dan ben je er helemaal klaar voor! Bekijk in deze video een aantal tips hoe je een onvergetelijk indruk achter laat!

Tip 6. Vraag om feedback

Wil je eenmalig feedback van een professionele trainer ontvangen op het draaiboek en de PowerPoint van jouw bedrijfsbezoek? Dan kun je deze mailen aan info@jet-netloket.nl. Kijk  hoe dat werkt. Wij laten je weten of de materialen aansprekend zijn voor jongeren en voldoen aan de kwaliteitseisen opgesteld door Jet-Net & TechNet.